SKIJAŠKI SAVEZ PGŽ NA ZOI 2018. SA 6 PREDSTAVNIKA

Na Zimskim olimpijskim igrama koje će se održati od  9. do 25. veljače u južnokorejskom gradu PyeongChangu nastupiti će 14 predstavnika Hrvatskog skijaškog saveza od kojih 6 iz Skijaškog saveza Primorsko-goranske županije.
Svoja mjesta na popisu putnika za nadolazeće Olimpijske igre osiguralo je ukupno 3 naših predstavnika u alpskom skijanju i 3 predstavnika u skijaškom trčanju.
U  PyeongChangu će Hrvatsku i Primorsko-goransku županiju u alpskim disciplinama predstavljati skijašice Leona Popović, Ida Štimac i Lana Zbašnik, sve iz SK Rijeka iz Rijeke, a u skijaškom trčanju će to biti  skijašica trkačica Gabrijela Skender te skijaši trkači Edi Dadić, oboje iz TSK Ravnogorac iz Ravne Gore, i Krešimir Crnković iz TSK Budućnost iz Brod Moravica.
Naša najbolja alpska skijašica Leona Popović planira nastupe u četiri discipline: alpskoj kombinaciji, superveleslalomu, veleslalomu i slalom, a naš najuspješniji skijaš trkač Edi Dadić planira nastupe u skiathlonu, sprintu, 15 km slobodnom tehnikom i ekipnom sprintu.
Tablica s planiranim nastupima svih natjecatelja dostupna je ovdje  u alpskim disciplinama

                                                                                            u skijaškom trčanju.